Zoek je een kleine camping in Luxemburg? Bekijk onze tips!

Overweeg jij een vakantie op korte trip naar Luxemburg? Dan zijn er genoeg vakantieparken en campings om uit te kiezen. Ben je op zoek naar een kleinschalige, gezellige plek zonder al te veel poespas? Dan zijn dit wellicht interessante opties voor jou en jouw Luxemburg vakantie. Bekijk hier onze tips voor kleine campings in Luxemburg!

Onze tips voor een kleine camping in Luxemburg!

We vallen direct met de deur in huis en zetten een aantal campings op een rijtje die wij tippen als kleinere vakantieparken.

kleine camping luxemburg troisverges

1. Camping Troisvierges

Dit is een kleine of middelgrote camping die we graag opnemen in de lijst. Voornamelijk omdat het niet groot is maar wel veel voorzieningen biedt voor jong en oud! Dit kleine maar gezellige vakantiepark ligt aan de rand van het centrum van het dorp Troisvierges. Hier kun je ook voor actieve vakanties starten aan verschillende wandeltochten. Ook zijn hier verschillende fietsroutes te vinden. Bezoekers van de camping kunnen gebruikmaken van een verwarmd openluchtzwembad, een overdekt zwembad en andere faciliteiten zoals sportvelden.

  • Aantal toerplaatsen: 100
  • Aantal camperplaatsen: 3
  • Aantal vaste jaarplaatsen: 44
  • Aantal huuraccommodaties: 17

Boek hier jouw vakantie op camping troisvierges

Kleine camping luxemburg Ettelbruck

2. Camping Ettelbruck

Ben je op zoek naar een kleine camping in Luxemburg waar je rust kunt vinden? Dan is Camping Ettelbruck wellicht een interessante optie. Met ongeveer 100 campingplaatsen is dit geen grote camping te noemen. De prachtige liggen op een heuvel in de bosrijke omgeving van Luxemburg laat weinig te wensen over. Met een kwartiertje lopen ben je in het drop voor de gezelligheid. Ook is er een bistro op de camping  voor de nodige versnaperingen.

  • Aantal toerplaatsen: 100
  • Aantal camperplaatsen: 15
  • Aantal huuraccommodaties: 7

Boek hier jouw vakantie op camping Ettelbruck

Kleine camping luxemburg Berkel

3. Camping Berkel

Dit is echt een kleinschalige familiecamping te noemen. Met ongeveer 30 plaatsen, de kleinste uit onze lijst. Deze camping ligt aan de rivier de Sûre, waarmee het een sprookjesachtige uitstraling heeft. Je zit letterlijk in de natuur. De camping is een prima uitvalsbasis voor buitenactiviteiten. Ongeveer acht kilometer verderop ligt het dorop Esch-sur-Sure wat het bezoeken waard is!

  • Aantal toerplaatsen: 100

Boek hier jouw vakantie op camping Berkel

De voordelen van een kleine camping in Luxemburg

Eenvoudigere om mensen te ontmoeten

Kleine campings bieden vaak een gezellige en intieme sfeer. Daardoor is de drempel laag om andere vakantiegangers te ontmoeten. Kleine campings in Luxemburg bieden niet alleen de kans om het land goed te leren kennen, ook heb je kans op interessante spontane ontmoetingen. Het uitwisselen van ervaringen, delen van tips en verhalen is altijd leuk! Als je alleen reist ontmoet je wellicht iemand om mee op te trekken en samen de omgeving te verkennen.

Rustig

Kleine campings in Luxemburg zijn over het algemeen rustiger en dan grote campings of vakantieparken. Dit betekent dat je meer kans heb op een rustig verblijf. Bovendien zijn ze vaak eenvoudiger en minder complex dan grote campings, wat betekent dat het gemakkelijker is om in te checken, te verblijven en je vakantie te organiseren.

Goed contact met de eigenaren

Een voordeel dat ik persoonlijk interessant vind van kleine campings in Luxemburg: de eigenaren van kleine campings zijn vaak zeer betrokken bij hun gasten en zullen graag zodat jij optimaal kunt genieten van je verblijf. Ze vertellen doorgaans graag over de omgeving en hebben de beste tips over de plekken die je zou moeten bezoeken. Bovendien kun je vaak rekenen op persoonlijke aandacht en service, wat het verblijf extra bijzonder maakt.

Voordeliger

Een voordeel van kleine campaings en vakantieparken dat voor veel mensen zwaar weegt is uiteraard: het aantrekkelijke tarief. Over het algemeen (niet altijd) is een kleinere camping voordeliger voor de bezoeker dan een grote camping. Dit heeft te maken met het aantal faciliteiten en wat er eventueel georganiseerd wordt. Grote parken vragen ook om grotere investeringen en veel personeel. Een kleine camping is overzichtelijker en dat zie je vaak ook terug in de prijs. Dus: wacht niet langer, gooi die tent achterin de auto en knal vandaag nog naar Luxemburg!

Meer Luxemburg vakantie inspiratie?

Veel plezier met jouw zoektocht naar een kleine camping in Luxemburg voor jouw vakantie! Neem ook een kijkje op onze blogsectie voor handige tips zodat jij goed voorbereid een vakantie naar Luxemburg kunt plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...