Klein Zwitserland (Mullerthal): een parel in Luxemburg

Rijden door de bergen, een variatie aan flora en fauna en prachtige vergezichten. Op slechts een paar uur rijden van Nederland vind je de regio Klein Zwitersland. Nee, we bedoelen niet het land dat bekend staat om de chocolade, kazen en horloges. We bedoelen de regio Mullerthal in Luxemburg.

Over Klein Zwitersland

De regio Mullerthal in Luxemburg wordt Klein Zwitserland genoemd en dankt z’n naam aan de heuvelachtig landschappen, veel groen en variatie aan flora en fauna. Müllerthal (of Mëllerdall) ligt in het oosten, vlakbij het Duitse Trier. Klein Zwitserland is de perfecte bestemming voor de actieve vakantiegangers en gezelschappen die heerlijk tot rust willen komen in de natuur.

Wat kun je doen in Klein Zwitserland?

Op slechts een half uutje rijden vanaf Luxemburg Stad kom je in een hele andere wereld terecht. Er zijn wandeltochten te maken, je kunt er geweldig fietsen en op andere manieren genieten van dit stukje ‘Zwitserland’ in Luxemburg. Het is ook een gebied waar veel mensen komen om foto’s te maken en te genieten van alles wat de natuur in dit gebied te bieden heeft. Met Klein Zwitserland in Luxemburg heb je dus het Zwitserland gevoel op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland.

Echternach, het begin van Klein Zwitserland in Luxemburg

Müllerthal Trail

Je kunt ook kiezen voor een hike over het Mullerthal Trail (Mullerthal wandelroute); een van de mooiste wandelroutes van Europa. Start bijvoobeeld in Echternach om verschillende dorpen aan te doen. Dit pad van 112km brengt je langs hier groene bossen, watervalletjes, bijzondere lanschappen, parken en tuinen. Het is een gebied dat voor iedereen wat te bieden heeft. Niet voor niets draagt deze bijzondere wandelroute de titel: Leading Quality Trails – Best of Europe. Dit betekent dat het pad is getoetst aan meerdere kwaliteitscriteria zoals de begaanbaarheid en route-aanduiding waardoor je verzekerd bent van een mooie wandeling die aansluit bij je niveau en wensen. Zorg wel dat je goed voorbereid bent: we geven je graag een aantal tips over de beste hiking schoenen.

De verschillende routes van de Mullerthal Trail

De Mullerthal Trail omvat drie hoofdroutes, elk met zijn eigen kenmerken:

• Route 1: Met een lengte van ongeveer 36 km doorkruist deze route de meest schilderachtige gebieden van het Mullerthal. Het biedt prachtige panorama’s van rotsformaties, bossen en beekjes, en voert langs pittoreske dorpen zoals Berdorf en Beaufort.

• Route 2: Deze ongeveer 38 km lange route doorkruist het hart van het Mullerthal, met adembenemend uitzicht op rotsformaties en een unieke blik op het natuurpark.

• Route 3: Met een lengte van ongeveer 38 km richt deze route zich op natuurliefhebbers die houden van uitdaging en avontuur. Het voert wandelaars door de meest afgelegen gebieden van het Mullerthal, waar ze kunnen genieten van het indrukwekkende landschap van rotsformaties, beekjes en bossen.

Op zoek naar meer informatie over deze routes? Kijk dan op bookatrekking.com Hier staan 3 mooie opties voor jouw wandelreis inclusief overnachtingen. Bekijk het op bookatrekking.com

Liever wandelen door de bergen, tot rust komen in de natuur of lekker spetteren en spelen met de kinderen op de camping? Klein Zwitserland heeft het allemaal! Bekijk de leukste campings hier.