Het weer in Luxemburg

Luxemburg heeft ongeveer hetzelfde weer als wij in Nederland: een gematigd zeeklimaat. Dit alles zorgt voor relatief zachte winters en koele zomers, alhoewel de laatste jaren er toch wel een verandering in het klimaat te zien is. De maanden met de meeste zonuren zijn mei en juni. Ben je op zoek naar de warmste periode dan hebben we het vooral over juli en augustus.

Typisch weer voor actieve vakanties

Door de bosrijke Ardennen en het gemis aan zeewater kan de temperatuur in de nacht behoorlijk teruglopen. Het weer in Luxemburg is uitermate geschikt voor een wat actievere vakantie: lekker wandelen of fietsen door de mooie groene omgeving. In het voorjaar, de zomer en het najaar kun je prima zwemmen in een van de buitenzwembaden, meren of rivieren. In de zomer kan het heerlijk warm zijn.

De actuele activiteit weersvoorspelling voor jouw vakantie in Luxemburg zie je hier:

Als je kijkt naar de hoeveelheid neerslag dan heeft Luxemburg iets meer regen dan Nederland, maar dus ook meer sneeuw wat altijd weer zorgt voor mooie vergezichten. Een bijzonder aspect aan het weer van Luxemburg is dat het in de Winter best goed kan sneeuwen en je in het noorden van Luxemburg mogelijkheden hebt om te skiën en te langlaufen.

De actuele weersvoorspelling voor jouw vakantie in Luxemburg zie je hier:

Klimaat luxemburg

Het is dus een gematigd klimaat; de zomers zijn niet al te warm en de winters niet te koud. Gemiddeld valt er ongeveer 60 a 100 mm per maand. Van oktober tot en met januari kun je de meeste neerslag verwachten. In de zomermaanden juni, juli, augustus en september kun je heerlijke zomerse temperaturen verwachten van tussen de 20 en 28 graden.

Minimum
temperatuur
Maximum
temperatuur
Uren zon
per dag
Neerslag in
dagen p/m
Januari-2℃3℃119
Februari-1℃5℃315
Maart1℃9℃417
April4℃13℃616
Mei8℃18℃716
Juni11℃21℃715
Juli12℃23℃813
Augustus12℃22℃715
September10℃19℃514
Oktober6℃14℃316
November2℃7℃217
December-1℃4℃117
Weer luxemburg

Op zoek naar een vakantie in Luxemburg? Bekijk hier leuke campings voor jouw Luxemburg trip!

Bekijk hieronder 1 van onze aanbevolen producten voor Luxemburg!