Goedkope vakanties in Europa: waarom Luxemburg een uitstekende keuze is!

Er zijn veel landen in Europa waar je kunt genieten van een goedkope vakantie, maar één land dat vaak over het hoofd wordt gezien is Luxemburg. Dit kleine land in het hart van Europa biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en historie, en het is vaak goedkoper dan veel andere populaire vakantiebestemmingen. In deze blogpost geven we een aantal redenen waarom Luxemburg een uitstekende keuze is voor goedkope vakanties in Europa, en geven we enkele tips en praktische reisadviezen.

Dure en goedkope vakantiebestemmingen in Europa

Om een beter beeld te krijgen van duurdere en goedkopere bestemmingen in Europa hebben we een klein onderzoekje gedaan. Als we kijken naar de prijzen van aangebode reizen, vakantieoorden, hotels en vakantieparken en daar landen op vergelijken komen we tot deze conclusies:

De duurste vakantielanden in Europa:

 • Zwitserland
 • IJsland
 • Noorwegen
 • Denemarken
 • Zweden

De meest betaalbare vakantielanden in Europa:

 • Bulgarije
 • Roemenië
 • Hongarije
 • Polen
 • Portugal
 • Turkije
 • Griekenland

Je ziet dat landen als Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Belgie én Nederland daar een beetje tussenin hangen.

Let op andere kosten voor een goedkope vakanties in Europa

Houd er rekening mee dat deze lijst subjectief is. Ook zijn er variabelen die veranderen zoals de economische situatie van het moment en de valutakoers. Het is dus altijd verstandig om prijzen te vergelijken van verschillende vergelijkbare accommodaties en bestemmingen om een goede keuze te maken.

Andere kosten

Het is uiteraard ook belangrijk om rekening te houden met de kosten voor vervoer naar de bestemming, accommodatie, eten en drinken, en eventuele activiteiten. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een beter beeld krijgen van de kosten van een vakantie naar een bepaald land.

De bepalende factor: reiskosten

Als de factor ‘vervoer’ meewegen in de kosten wordt een land als Luxemburg een van de meest voordelige (want goedkoopste) vakantiebestemmingen van europa.

Wat maakt Luxemburg een goedkope vakantiebestemming in Europa?

Goedkope vervoerskosten dus: Luxemburg is een klein land dat gemakkelijk te bereiken is met de auto of het openbaar vervoer. De trein is ook een goedkope manier om het land te verkennen en er zijn regelmatig aanbiedingen voor goedkope treintickets. Kijk ook naar busreizen naar Luxemburg.

Betaalbare accommodaties: er zijn veel goedkope accommodaties beschikbaar, van hostels tot vakantieparken & campings. Ook zijn er veel B&B’s en pensions, waar je tegen een vriendelijke prijs kunt overnachten.

Betaalbare eten en drinken: Luxemburg staat (volgens ons onterecht!) niet bekend om haar gastronomie. Je kunt er geweldig eten en het is vaak redelijk geprijsd. Er zijn veel goedkope restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Veel gratis activiteiten: er zijn veel gratis activiteiten die je kunt ondernemen, zoals wandelen en fietsen in de natuur, bezoeken aan historische gebouwen en musea, en genieten van het uitzicht vanaf de vele uitkijkpunten.

fietsvakantie luxemburg

Tips voor goedkoop reizen in Europa

Ben je al enthousiast geraakt? Dan hebben we nog een aantal tips voor je zodat jij voordelig met vakantie gaat in Europa.

 1. Verken het land per fiets: fietsen is een geweldige manier om het land te verkennen en je kunt goedkope fietsverhuur vinden. Het land is heuvelachtig dus fietsen is uitdagend maar niet persé zwaar. Ook voor minder ervaren fietsers is er een geweldige fietsvakantie te beleven.

 2. Ga naar de Ardennen: de Ardennen is een prachtig gebied in het zuiden van Luxemburg waar je kunt genieten van de natuur. Er zijn mogelijkheden om te klimmen, raften, wandelen en fietsen. Er zijn veel goedkope campings waar je kunt overnachten.

 3. Bezoek Luxemburg-stad: een ‘moetje’ voor iedere Luxemburg-vakantieganger. De stad Luxemburg is een prachtige historische stad met veel bezienswaardigheden, zoals het oude stadscentrum, de burcht en de oude vestingwerken. Er zijn ook veel gratis of zeer goedkope activiteiten zoals toffe evenementen of het bezoeken van één van de vele musea.

 4. Proef de lokale gastronomie: De Luxemburgse keuken staat bekend om een aantal typische gerechten zoals Judd mat Gaardebounen (bonen & gerookte en gebakken ham) of de Quetscheflued of Luxemburgse Quetschentaart (met pruimen). Deze en andere lekkernijen zijn vaak te krijgen tegen een redelijke prijs, en zeker een ervaring om niet te missen. Uiteraard kun je ook alle gerechten vinden die je in de meeste europese landen tegenkomt.

Belangrijke reisadviezen in Luxemburg

 • Het officiële taal is het Frans, maar veel mensen spreken ook Duits en Engels.
 • De munteenheid is de Euro.
 • Er is geen specifieke reisadvies voor Luxemburg, maar het is wel verstandig om de standaard voorzorgsmaatregelen te nemen zoals het informeren van je verzekeraar en het verzamelen van noodnummers.
 • Er is geen visa vereist voor een verblijf in Luxemburg voor mensen uit de EU, maar het is wel aangeraden om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

????Tip! Bereid je goed voor op jouw trip naar Luxemburg en lees meer over praktische reisadviezen voor Luxemburg

Luxemburg: een perfecte vakantiebestemming voor het kleine budget

Luxemburg een onderschatte, maar uitstekende keuze voor een goedkope vakantie in Europa. Het land biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en historie, en er zijn veel goedkope vervoers- en accommodatieopties. Of je nu houdt van wandelen in de natuur, fietsen of de lokale gastronomie, Luxemburg biedt iets voor iedereen. Dus kijk even rond op onze site voor inspiratie en boek je vakantie naar Luxemburg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...