Fietsvakantie Luxemburg

Als je op zoek bent naar een actieve reis maar niet al te ver wilt rijden? Overweeg dan een fietsvakantie in Luxemburg! Dit land is misschien wel het allerbeste te bereizen met de fiets. De variatie in het landschap, het prettige fietsklimaat, de uitstekende fietsroutes én de bezienswaardigheden geven bijna een garantie op een toffe fietsvakantie in Luxemburg.

Waarom fietsen in Luxemburg?

Luxemburg is geen groot land maar blinkt uit in het aantal kilometers wandel- en fietsroutes. In totaal kun je meer dan 600 kilometer(!) aan fietsroutes vinden in dit prachtige groothertogdom. De heuvels en het glooiende landschap maken fietsen in Luxemburg uitdagend en interessant.

Of je nu kiest voor het gebied met de uitdagende Limburgse Ardennen (noordelijk) of de minder heuvelachtige zuidoostelijke Moezelvallei met geweldige wijngaarden in het zuidoosten: voor iedere fietser is er iets te beleven! Niet voor niets is Klein Zwitserland een veelgebruikte naam voor Luxemburg.

fietsroute fietsvakantie luxemburg

Handige tips

Een fietsvakantie in Luxemburg kun je op verschillende manieren aanpakken.

1. Zelfstandig op pad

Met een goede voorbereiding is het prima te doen om je eigen fietsvakantie samen te stellen in dit geweldige land. Er zijn volop routekaarten en route-apps beschikbaar om de mooiste routes te vinden voor jouw trip. Door de belangrijkste bezienswaardigheden mee te nemen in je voorbereiding, weet je zeker dat je niets mist!

2. Fietsen met Gids

Natuurlijk kun je altijd onder begeleiding van een gids een of meerdere routes plannen. Het voordeel hiervan is dat je zeker niets mist en goede uitleg krijgt bij interessante stops zoals historische bezienswaardigheden.

3. Georganiseerde fietsreizen

Je kunt ook georganiseerd gaan. Er zijn organisaties die fietsvakanties organiseren en de hele organisatie en plannen voor je uit handen nemen. Dit kan ook in groepsverband wat natuurlijk ontzettend gezellig kan zijn.

Fietsverhuur Luxemburg

Op verschillende plekken in Luxemburg kun je eenvoudig verschillende soorten fietsen huren als je deze niet mee wilt nemen. Zelf heb ik ervaring met de fietsverhuur in Luxemburg stad waar je uit een breed assortiment uit fietsen kunt kiezen. Vanuit Luxemburg stad fiets je vervolgens vrij eenvoudig het buitengebied in voor een rondje in de natuur. Voor de gemiddeld ervaren fietser is een mountainbike een veelgemaakte keuze.

Tegenwoordig zie je overigens ook overal een fietsverhuursysteem staan: vel’OH! Dit is een soort verhuur/deelfiets concept van fietsen dat op meerdere plekken in Luxemburg stad te vinden is.

brond: vdl.lu

e-bikes huren

Informeer ook bij de fietsverhuur of er elektrisch ondersteunde mountainbikes beschikbaar zijn. Hiermee kun je eenvoudiger heuvelachtig en ruig terrein betreden of trips langer volhouden. Let wel op. Als je niet gewend bent om met deze fietsen om te gaan is het verstandig om jezelf even goed bekend te maken met de fiets voordat je de heuvels in gaat. Dit is sowieso het advies voor alle fietsen die je huurt.

❗Fiets wel ALTIJD voorzichtig, let op de verkeersregels én draag een fietshelm!

Fietsroutes Luxemburg

Als je je stedentrip in Luxemburg wilt uitbreiden met een fietstocht of kiest voor een volledige fietsvakantie in Luxemburg is het handig om een aantal routes te kennen. Je kunt hiervoor een aantal handige sites raadplegen. Een site met veel routes die wij aanbevelen is: Komoot.

Verblijf tips voor jouw fietsvakantie Luxemburg

Het mooie van een wandel- of fietsvakantie is dat je deze vanuit vrijwel iedere plek in Luxemburg kunt beleven. Of het nu is vanuit Luxemburg stad of elders in het land: overal zijn accommodaties te vinden die geschikt zijn voor jouw trip. Ga je met eigen middelen naar een camping of kies je liever voor een huisje in een wijk of op een vakantiepark? Bekijk hier de mogelijkheden.

Tip! Check ook onze tips voor wandelen in Luxemburg én de beste wandelroutes in Luxemburg!

Heb jij nog tips voor ons voor fietsvakanties in Luxemburg? Laat het ons weten en we voegen ze toe aan dit artikel!

3 Reacties on “Fietsvakantie Luxemburg

Comments are closed.