Camping Luxemburg aan rivier: onze tips voor 2023

Steeds meer Nederlanders zoeken hun vakanties dichter bij huis. Graag wel iets met natuur en water! Een camping in Luxemburg aan een rivier is niet voor niets zeer populair! Als je weleens bent gaan fietsen in Luxemburg ben je er vast langsgekomen; sprookjesachtige riviertjes in een groene omgeving. Er zijn genoeg campings te vinden die letterlijk grenzen aan een rivier. Lees snel onze tips!

Welke rivieren zijn er met campings?

Luxemburg kent veel riviertjes en slootjes. De bekendste zijn echter de Moezel, de Sure en de Our. Deze rivieren kronkelen door heel Luxemburg heen. Waar water is, is leven. Als jij je jouw Luxemburg vakantie gaat plannen, kom je al snel uit bij een camping aan het water.

Luxemburg camping aan de rivier

De voordelen van campings aan de rivier in Luxemburg

Wil je met je gezin op vakantie? Dan kun je geen betere plek kiezen. Kids kunnen zich makkelijk een hele dag vermaken aan de rivier. Op het water dobberen, zwemmen, met het water spelen of aan de oever lekker spelletjes spelen; jij en jouw kinderen vermaken zich wel!

Natuurlijk bieden rivieren ook mogelijkheden voor andere bezigheden. Je kunt op verschillende plekken in Luxemburg wildwater raften, kanoen of in de rustigere wateren lekker varen en vissen. Ook rondom het water is het heerlijk om wandeltochten te maken of te mountainbiken.

ReizenReizen

Die toffe campings aan de rivier maken Luxemburg zo’n geweldig vakantieland! Een aantal campings in Luxemburg aan de rivier:

Campings in Luxemburg aan een rivier

Op deze site proberen we je zo goed mogelijk te informeren voor jouw bezoek aan Luxemburg. We hebben voor dit artikel een aantal campings geselecteerd die aan een revier liggen en tof zijn voor jouw vakantie. Dit is een greep uit de campagings in Luxemburg. Voor een totaaloverzicht van alle campings en vakantiehuizen, kijk je hier.

Vakantiehuis  Luxemburg

Camping De la Sûre

De naam verraadt het al: deze camping ligt aan de oever van de Sûre. Het is een zeer vlakke camping wat prettig is voor verschillende kampeermiddelen. Er is een overdekt zwembad in de buurt en met een korte wandeling ben je in het centrum van Diekirch. Deze camping heeft prima reviews op verschillende review sites en hoort met recht thuis in een lijst met campings aan een rivier in Luxemburg.

???? Boek deze camping aan de rivier

Camping Luxemburg aan rivier Rivage

Camping Du Rivage Luxemburg

Ook aan de Sûre licht de kleine maar gezellige camping: Camping Dur Rivage Luxemburg. Oftewel: Camping aan de rivier in Luxemburg. De camping ligt aan de noordkant van de oever aan een bocht van de rivier. Naast kampeerplekken is er ook de mogelijkheden om trekkershutten te reserveren.

???? Boek deze camping aan de rivier

Camping luxemburg aan rivier wies

Camping Wies-Neu Luxemburg

De laatste camping in onze tiplijst voor campings aan een rivier in Luxemburg is Camping Wies-Neu. Dit is een grotere camping met verschillende watersport-opties zoals kanovaren. Aan de overkant van de rivier ligt Duitsland. In de omgeving zijn volop mogelijkheden voor wandel- en fietstochten. De camping ligt niet ver af van Echternach, Klein Zwitserland, een geweldige stad om eens te bezoeken.

???? Boek deze camping aan de rivier

Veel plezier op jouw camping aan de rivier in Luxemburg!

We hopen je op weg te hebben geholpen in jouw zoektocht naar een camping aan een rivier in Luxemburg. Heb jij nog een goede tip om andere Luxemburgliefhebbers mee te inspireren? Laat het ons dan gerust weten. Houd onze site in de gaten voor meer tips voor jouw volgende Luxemburg vakantie!