Camping Echternach

Ben jij op zoek naar een camping in Echternach? Hier geven we tips voor jouw trip naar Echternach, Luxemburg. Echternach is een plaats in Klein Zwitserland, een regio waar we het op deze site vaker over hebben. De naam zegt het al: een camping in Echternach is vergelijkbaar met een camping in Zwitserland. Je verblijft in een prachtig groene en heuvelachtige omgeving. Daarmee is het met recht een hoogtepunt voor veel toeristen die naar Luxemburg afreizen voor hun vakantie. Tips voor de mooiste bezienswaardigheden van de regio!

Echternach Stadsmuur

Luxemburg heeft veel historie en een van de elementen uit het verleden die we nu nog kunnen zien is de stadsmuur van Echternach. Deze was meer dan 1000 jaar geleden kilometers langs en verbond verschillende torens en stadspoorten een elkaar. De stadsmuur is omringd door de rivier de Sûre waarmee de bescherming van de stad optimaal was. Nu is er nog een stuk muur over welke is gerestaureerd en je uiteraard kunt bezichtigen.

Abdij van Echternach en Sint-Willibrordusbasiliek

Als je in op een Campaing bij Echternach bent is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Abdij van Echternach en Sint-Willibrordusbasiliek. Veel gebouwen zijn in de loop der jaren vervangen of door oorlogen verwoest. Ook de Abdij heeft het zwaar moeten ontgelden tijdens verschillende oorlogen. Dit gebouw is echter prachtig gerenoveerd en een bezoekje waard.

Musea: Het Musée de Préhistoire

Een museumbezoek aan het Musée de Préhistoire is een aanrader. Het Prehistorisch Museum in Echternach, Luxemburg, herbergt een collectie prehistorische voorwerpen uit voornamelijk Luxemburg, Noord-Europa en Frankrijk die getuigen van de geschiedenis van de mensheid gedurende meer dan een miljoen jaar. Het is gevestigd in het 15e-eeuwse Hihof-gebouw in het centrum van de stad. Ook zijn er porselein werken te zien die ooit in Luxemburg geproduceerd zijn. Informeer vooraf of het museum open is want het is al een tijd gesloten.

Stadtpark Echternach

stadspark echternach

Naast het bezoeken van mooie architectuur, een museum, winkelen en genieten van de horeca is er ook ruimte om even te relaxen in het Stadtpark van Echternach. Ook omringd door water een prima plek met veel gras én schaduw om te vertoeven op een warme voorjaarsdag met een hapje en een drankje.

Tip! Camping in de buurt van Echternach

Er zijn verschillende campings in de nabije regio Echternach. Maar vanuit vrijwel alle campings in de regio is Echternach prima te bereiken voor een bezoekje. Campaing Martbusch Luxemburg ligt er niet ver vandaan en tippen we graag. Het is een kleinschalige schaduwrijke camping met veel natuur. Je kunt er terecht met eigen kampeermiddelen of kiezen uit een verblijf in een van de ‘tiny house’ mogelijkheden.

???? Bekijk alle accommodaties in Luxemburg op Booking

ReizenReizen

2 Reacties on “Camping Echternach

Comments are closed.