Camping Benelux

Ben je je aan het oriënteren op je volgende kampeervakantie en op zoek naar een camping in de Benelux? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vertellen we je graag meer over campings in de Benelux en kun je direct je favoriete accommodatie vastleggen.

Over de Benelux

De term “Benelux” staat voor België, Nederland en Luxemburg. Dit is meer dan alleen een losse term om de drie landen aan te duiden. Het is een samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg en wordt sinds 2012 officieel de “Benelux Unie” genoemd. De Benelux is opgericht in 1944 met als doel om goederen vrij te transporteren tussen de landen. Daarmee verdwenen de douaneposten. Inmiddels is er vrije transport tussen meerdere landen door de komst van de EU. De samenwerking tussen de Benelux blijft bestaan en zij hopen hiermee voorloper te zijn binnen de EU.

Campings in de Benelux

Leuk, allemaal die politieke weetjes. Maar jij bent hier terecht gekomen om campings in de Benelux te vinden. En hier zit je op de goede plek. Tenminste… als je volgende vakantie in Luxemburg plaatsvindt. Op Luxemburgvakantie.nl vind je namelijk het grootste aanbod aan campings, hotels en vakantiehuizen in Luxemburg. En na het lezen van deze pagina durven we te stellen dat jouw volgende vakantie in de Benelux plaatsvindt. We zetten de leukste campings in Luxemburg voor je op een rijtje.

Camping #1 in de Benelux: Camping-Park KAUL

Camping-Park KAUL zwembad

Zoek je een camping in de Benelux omdat je wilt ontspannen in het zwembad, sportieve activiteiten in de natuur wilt doen of omdat je meer over de historie in de Benelux wilt leren? Bij Camping KAUL hoef je niet te kiezen. Het is een goed onderhouden camping in Wiltz, gelegen in het gelijknamige kanton. Je kunt ontspannen aan het grote zwembad, leuke stadjes te ontdekken in de omgeving of wandelen, watersporten of fietsen in de buurt. De camping ligt op loopafstand van het centrum van Wiltz en in het heuvelachtige hart van de Luxemburgse Ardennen. Op enkele kilometers vind je het stuwmeer Lac de la Haute-Sûre. 

???? Boek deze camping

Camping #2 in de Benelux: Camping Birkelt Luxemburg

Camping Birkels zwembad

Middenin de Benelux, in het groene Mullerthal, vind je Camping Birkelt. Dit is een luxe familiecamping met groot zwembad. Perfect voor een familievakantie, er is vermaak voor alle leeftijden. De allerkleinsten vermaken zich overdag en ‘s avonds met het animatieteam, er is een indoorspeeltuin en in het grote zwembad kunnen de oudere kinderen lekker spetteren en spelen. De ouders zitten met een welverdiend drankje voor de tent, op het terras of bij het restaurant. Want hoe cliché ook: als de kinderen het naar hun zin hebben, zijn de ouders automatisch ook blij. 

Ook buiten de camping is er genoeg te doen. De camping ligt in Larochette, een toeristische plek waar je jezelf kunt vergapen op het marktplein, je de kasteelruïne kunt bezoeken en daarmee een prachtig uitzicht hebt over het plaatsje en het dal van de Witte Ernz. Op slechts ‘n half uur rijden vind je de hoofdstad van Luxemburg en misschien wel de mooiste stad van de Benelux: Luxemburg stad

???? Boek deze camping

Op vakantie op een camping in de Benelux: de voordelen

Ga je op vakantie in Luxemburg in de Benelux, dan brengt dat een aantal voordelen met zich mee:

  • Op vakantie in de Benelux betekent dat je binnen 4 uur vanaf Utrecht op je eindbestemming staat.
  • De glooiende landschappen in Zuid-Limburg, de Belgische Ardennen en de prachtige kastelen in Luxemburg: rijden door de Benelux naar je eindbestemming is een feestje!
  • In Luxemburg heb je tal van buitensportactiviteiten: prachtige wandelroutes, uitdagende fietsroutes en avontuurlijke watersporten.
  • Wist je dat Luxemburg de grootste dichtheid Michelinster-restaurants heeft? Ga je naar de camping in de Benelux in Luxemburg, dan ga je culinair genieten!
  • Vergeet niet op de weg terug een pitstop te maken bij een willekeurig tankstation. De literprijs is veel voordeliger en alle tankstations in Luxemburg hanteren dezelfde prijs. Scheelt uitzoekwerk!
  • Op vakantie naar de Benelux betekent weinig uitstoot. Je draagt dus je steentje bij aan het milieu door het vliegtuig links te laten liggen.
  • Geen zin om te rijden? Je kunt ook per bus naar Luxemburg reizen.
  • In Luxemburg liggen de temperaturen in de zomer tussen de 20 en 28 graden. Je smelt in de zomer dus niet weg in je tent op de camping, maar het is warm genoeg om een plons te maken in een van de meren of het zwembad.

????Tip! Lees hier meer over het weer in Luxemburg voor jouw trip

Ben jij al overtuigd dat Luxemburg jouw volgende bestemming binnen de Benelux wordt? Boek je vakantie dan via Luxemburgvakanties:

✅ Lekker dichtbij huis, terwijl je een écht vakantiegevoel hebt
✅ Het grootste aanbod aan vakanties in Luxemburg 
✅ Ruime keuze uit hotels, vakantiehuizen en campings

???? Bekijk alle campings