Tips voor jouw autovakantie naar Luxemburg

Autovakanties naar Luxemburg zijn hot! Logisch ook: met een paar uurtjes rijden ben jij in een prachtige omgeving waar je een heerlijke actieve vakantie kunt beleven. Steeds meer mensen vermijden de overvolle vliegvelden, vervuilende vliegtuigen of lange reistijden en kiezen voor een vakantie dicht bij huis. Jij ook? Check dan onze tips voor een autovakantie naar Luxemburg!

1. Kies voor een rondreis langs de mooiste plekken

Er is voldoende te beleven tijdens jouw autovakantie naar Luxemburg. Een aantal tips om te bezoeken:

Mullerthal Trail
Als je de kans hebt om een wandeling te gaan maken, is dit een absolute must! Dit indrukwekkende wandelpad neemt je langs de mooiste natuur en historische bezienswaardigheden.

????Tip! Lees ook dit artikel voor meer tips over deze route of andere wandelpaden in Luxemburg.

Kasteel Vianden
Boven op een hoge heuvel prijkt het prachtige kasteel Vianden. Dit impozante bouwwerk in het noorden van Luxemburg is een van de grootste kastelen ten westen van de Rijn en heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad. In ieder seizoen levert dit kasteel prachtige plaatjes op zoals het daar ligt in het groen op die berg.

De Kazematten
Wie Luxemburg zegt, zegt Kazematten. Dit is een indrukwekkend ondergronds gangenstelsel in Luxemburg-Stad uit 1644. Met meer dan 23 kilometer aan wandelgangen is dit een bijzonder bouwwerk dat diende als schuil- en opslagplaats. Het is goed te bezoeken en geeft je een geweldig kijkje in de geschiedenis van Luxemburg.  

Luxemburg stad autovakantie

2. Bezoek Luxemburg-Stad minimaal 1 dag

Je hebt van die steden die je altijd even wilt bezoeken als je ergens bent. Dat heb ik bij Luxemburg -stad. Of het nu gaat om de combinatie van moderne architectuur en de middeleeuwse bouwwerken of de interessante kazematten in combinatie met de toffe evenementen? De stad heeft iets bijzonders en is absoluut een bezoekje waard! Ga je met de auto naar Luxemburg op vakantie? Vergeet dan niet deze stad een dagje te bezoeken!

Parkeren in Luxemburg

In het centrum kun je maximaal 2 uur parkeren aan de straat op maandag tot en met zaterdag van 08.00-18.00 uur. Buiten het centrum kun je op zaterdag vaak gratis parkeren. De tarieven zijn voor zowel de straat als garages laag en liggen rond de €2,- per uur in het centrum.

????Tip! Parkeer in parkeergarage Monerey of parkeerplaats Kneudler en huur een fiets om de stad en de omgeving verder te verkennen. (bekijk ook onze tips voor een fietsvakantie in Luxemburg)

Vakantiehuis  Luxemburg

3. Bereid je autovakantie naar Luxemburg goed voor

Ook al is Luxemburg niet ver, het is nog altijd een aantal uur rijden naar je bestemming. Als je een dergelijke tijd in de auto zit is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. We geven een aantal tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de autovakantie naar Luxemburg.

  • Geef je auto een onderhoudsbeurt (zowel voor de winter of zomer aan te raden voor een lange rit. De vloeistoffen worden bijgevuld en filters worden vervangen zodat jouw rit zonder zorgen kan starten.
  • Let op de bandenspanning. Je kunt er doorgaans niet aan ontkomen om een hoop spullen mee te nemen op vakantie en hebt waarschijnlijk een zwaar beladen auto. Informeer bij jouw automerk (in het boekje van je auto) of bij de garage wat de ideale bandenspanning is voor de voor en achterbanden.
  • Veilig laden! Neem je een caravan, aanhanger, fietsenrek of dakkoffer mee? Besteedt extra aandacht aan de veiligheid: is alles in balans geladen, ligt er niet teveel gewicht in de caravan achter de achteras, zijn alle riempjes van de fietsendrager goed vast en is de dakkoffer goed op slot!
  • Zorg voor winterbanden, sneeuwkettingen en wat dekens in de auto. Je weet maar nooit wat je onderweg tegenkomt en of je ergens stil komt te staan.
  • Controleer je papierwerk zoals verzekeringspapieren, schadeformulieren en andere belangrijke documentatie en berg ze op zodat je ze altijd bij de hand hebt.
  • Rijd je elektrisch? Bekijk dan vooraf waar je de auto kunt opladen onderweg én als je in Luxemburg bent gearriveerd.
  • Neem voldoende water mee voor onderweg. Houd rekening met files of ander oponthoud; liever te veel dan te weinig.


Vakantiehuis  Luxemburg

Veelgestelde vragen autovakantie Luxemburg

Zijn er milieuzondes in Luxemburg?

Luxemburg kent geen milieuzondes en je hebt dus ook geen milieustickers nodig.

Moet ik tol betalen?

Luxemburg kent geen tolwegen.

Wat is verplicht in de auto?

Je bent verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben.
Ook dien je een veiligheidsvest bij je te hebben.

Foto vakantiebus door Alfonso Escalante

1 Reactie on “Tips voor jouw autovakantie naar Luxemburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...